fbpxHET MOEDERSCHAP ALS UITNODIGING
VOOR PERSOONLIJKE GROEI EN TRANSFORMATIE

Het moederschap verandert je. En dan bedoel ik niet alleen de zichtbare verandering van je lichaam dat precies weet hoe zij dat kleine wondertje kan laten groeien, die meegroeit, plaats maakt en je kindje geboren laat worden.
Ik bedoel dan vooral ook een innerlijke transformatie die in gang wordt gezet. Een verandering in hoe je situaties beleeft en in hoe je reageert op een gebeurtenis.  Een verschuiving in jouw prioriteiten en wat jij belangrijk vindt. Een shift in jouw doelen, dromen en wensen. Een transformatie die zo groot en diepgaand is, dat je misschien wel het gevoel hebt jezelf helemaal kwijt te zijn, maar ook het gevoel dat je jezelf nu pas echt aan het ontdekken bent – met het besef dat dat wat je aan het loslaten/verliezen bent niet jezelf is, maar alles wat eigenlijk al een tijdje niet meer bij jou hoorde.
Misschien voel je nu de vrijheid en de behoefte om alle lagen af te pellen, te ontdekken, te onderzoeken en te verbinden – dichter bij jezelf te komen, je dromen serieus te nemen en jouw ideale leven te leven.

Ikzelf – en veel van mijn coachee’s – ervaren het moederschap als uitnodiging voor persoonlijke groei en transformatie en aangezien je deze blog aan het lezen bent, is de kans groot dat jij deze uitnodiging ook voelt.

Om eerlijk te zijn voel ik deze uitnodiging pas zo sterk sinds ik voor de tweede keer moeder ben geworden. De eerste keer dat ik moeder werd en de maanden die erop volgden, gebeurde er zoveel dat ik simpelweg geen ruimte had om die uitnodiging aan te nemen of deze überhaupt te voelen. (Ik zal hier in een andere blog eens over berichten als jullie het interessant vinden.)

Maar de tweede keer dat ik moeder werd was anders. Ik voelde al snel dat er meer was om te ontdekken, dat er een deurtje open was gegaan waarachter een nieuwe wereld lag die op mij wachtte. Een wereld die ik niet meer kon ontlopen, die ik niet meer wou ontlopen. Een wereld die ik – nu ik van haar bestaan afwist – niet meer kon negeren. En ik voelde me er ook klaar voor, ik had er zin in en ik wist dat deze ontdekkingsreis belangrijk kon zijn. Waarom wist ik nog niet, maar ik voelde dat het tijd was om de eerste stap te zetten – en dat deed ik. Ik vertrouwde op mijn gevoel en ik nam de uitnodiging aan, zonder te weten waar ik nou überhaupt naar op zoek was of wat het mij zou opleveren, alleen met een diep weten dat niet vanuit mijn hoofd kwam maar veel dieper en sterker was.

Een paar weken later kwam ik de opleiding Life Coaching tegen en ik greep ook deze uitnodiging met beide handen aan. Het leek niet logisch, want ik had een baan, ik was net voor de tweede keer moeder geworden, ik had er eigenlijk helemaal geen tijd voor – maar alsnog voelde het kloppend. Ik maakte er – met behulp van mijn lieve man, die mij al die tijd en ook nu heel erg steunt – tijd en ruimte voor. Ik studeerde, ik leverde opdrachten in, ik ontdekte, ik leerde mezelf stukje voor stukje beter kennen en begrijpen. Het eerste gedeelde van zo een opleiding gaat vooral over jezelf. Voordat je andere mensen leert om zichzelf te ontdekken, mag je zelf op ontdekkingsreis. En ik vond het fantastisch – naast dat het ook zwaar, vermoeiend en confronterend was. Ik ging naar seminars, luisterde naar inspirerende talks, ik nam deel aan events, ik leerde steeds meer en deed uiteindelijk mijn examen. Deze afsluiter van de opleiding was echter pas het begin. Terwijl ik al heel mijn leven bezig ben met persoonlijke ontwikkeling, psychologie en filosofie was mijn reis nu pas echt begonnen en mijn interesse en enthousiasme groter dan ooit!

Ik wist ook meteen dat ik dit iedereen gun – en vooral elke moeder, want het moederschap biedt juist al die natuurlijke transformatie, die je – als je je er bewust van bent – in kunt zetten om dichter bij jezelf te komen, meer zelfvertrouwen en zelfliefde te ervaren, (zelf)bewust in het moederschap te staan en de voor jou juiste stappen te zetten naar jouw ideale leven.
Ondanks dat we vaak denken dat we als moeders hier geen ruimte voor hebben, is het moederschap precies het juiste moment voor persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen – omdat jij hun voorbeeld bent, omdat je door de verbinding met jezelf te versterken ook de verbinding met je kind kunt versterken en omdat je door je kinderen (die precies weten op welke triggers ze moeten drukken en wat ze aan jou moeten laten zien) een 24/7 coach in huis hebt, die alles spiegelt en je op alles wijst wat jij nog mag ontdekken.

Wat ik echter ook merkte, is dat zo een opleiding niet voor iedereen erg toegankelijk is. Dat het tijd kost, discipline vraagt en dat het niet altijd makkelijk te combineren valt met het gezinsleven – maar de inzichten die ik op had gedaan, de processen die het in gang had gezet en de mooie lessen die mij elke dag begeleiden – die gunde ik iedere moeder en wilde ik daarom graag vertalen naar het moederschap.

Tijdens mijn coachinggesprekken zag ik ook dat de meeste moeders naast persoonlijke groei, vooral behoefte hadden aan ontspanning en self-care én - nog belangrijker – dat hun persoonlijke ontwikkeling en het behalen van hun doelen daardoor juist werden versterkt.

In de coaching en het programma dat ik nu aanbied zijn deze elementen dan ook altijd aan elkaar verbonden. Ik vind het belangrijk dat je de inzichten die je opdoet tijdens jouw transformatiereis kunt verwerken en ontspannen kunt implementeren in je leven en dat je vooral goed voor jezelf zorgt en jezelf tijd en rust gunt om de stappen te zetten die je graag wilt zetten.

Persoonlijke ontwikkeling hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn, het hoeft je niet veel tijd te kosten, en je hoeft er geen dure extra's voor aan te schaffen. Je hebt namelijk alles al in je!
En in ik laat je graag zien hoe je door het inzetten van de juiste tools op een bij jou passende manier nog veel meer plezier, rust en vrijheid kunt creëren voor jezelf en je gezin.
Simpel, praktisch en op je eigen voorwaarden!

Voel jij dus ook de uitnodiging tot persoonlijke groei en transformatie en wil jij deze aannemen, neem dan een kijkje op SEASONS OF MOTHERHOOD - hét online programma voor de bewuste moeder, dat de perfecte combinatie tussen ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en Self-care biedt. Seasons of Motherhood heb ik in samenwerking met andere inspirerende experts ontwikkelt om jou de mogelijkheid te kunnen bieden het beste uit jezelf en het moederschap te kunnen halen.
Nieuwsgierig? HIER vind je alle info en kun je je aanmelden voor het pakket dat het beste bij jou past.


Mama, you got this!

Liefs, EviGeef een reactie

%d bloggers liken dit: