fbpx




HET ULTIEME TOOL VOOR PERSOONLIJKE GROEI

Het jaar is alweer bijna voorbij. 2020 – een jaar dat we waarschijnlijk niet zo snel vergeten – en dan bedoel ik niet alleen de negatieve kanten, maar ook de groei, creativiteit en mogelijkheden die we hebben ervaren; individueel en collectief. We hebben nieuwe inzichten opgedaan, pijn doorstaan, mooie avonturen beleefd en we werden ook met uitdagingen en een hoop verandering geconfronteerd.

En daarom leek me dit een goed moment om eens stil te staan. Stil te staan bij wat je hebt beleefd, bij hoe jij het afgelopen jaar hebt ervaren – jij persoonlijk. Stil te staan bij waar je dankbaar voor bent, bij wat je anders had willen doen, maar vooral bij jouw successen – bij al die kleine en grote stappen die je hebt gezet. Want die verliezen we vaak uit het oog en dan zijn we ons niet eens bewust van de weg die we al hebben afgelegd om te komen waar we nu staan.

Reflecteren is sowieso een enorm krachtig tool dat we soms nogal onderschatten. Een tool dat ik je graag mee wil geven, omdat je het altijd in kunt zetten, op elk moment van de dag en omdat het een groot effect kan hebben op je leven. Reflecteren helpt je om weer terug te komen bij jezelf, een situatie in perspectief te plaatsen en de rust in jezelf terug te kunnen vinden. Het helpt je om te relativeren en helderheid te creëren en zorgt er tegelijkertijd voor dat je een situatie af kunt sluiten en met een frisse blik vooruit kunt kijken.
Als je bijvoorbeeld in een discussie bent geraakt of boos bent geworden op je kind, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilde en je nu misschien zelfs schuldig voelt. Neem dan even afstand, stap uit de situatie en adem 3 keer diep in en uit. Dit helpt je om de spanning los te laten en creëert ruimte voor reflectie. Als je voelt dat de spanning is gezakt, stel je dan de vraag: wat gebeurt er nu in mij? Wat heeft deze situatie met mij gedaan? Hoe heb ik gereageerd en hoe had ik willen reageren?
Naast dat je zo weer terug kunt keren naar jezelf, zullen er ook antwoorden opkomen die je diepe inzichten geven in jouw patronen en je gevoelens, en die je erbij helpen om de situatie, jouw reactie en de ander te begrijpen – wat wederom voor helderheid zorgt.
Maar reflecteren is even belangrijk als het gaat om successen of een situatie die je juist heel rustig kon afhandelen – zoals jij dat graag wilde. Ook dan kun je je weer dezelfde vragen stellen om erachter te komen waarom je hier zo goed mee om kon gaan of om je bewust te worden over welke stappen je hebt gezet en welke mindset je had om een bepaald doel te bereiken.

Door reflectie kan je wijze lessen trekken uit jouw eigen ervaringen en gedrag en zorg je voor regelmatige leermomenten voor jezelf. Hierdoor zul je actief en bewust blijven groeien en ontwikkelen.

Als je het lastig vindt om reflecteren direct toe te passen naar aanleiding van deze situaties, probeer dan elke dag een moment te kiezen waarop je bewust reflecteert op je dag – dat kunnen gewoon een paar minuutjes ’s avonds zijn. Het opschrijven van wat er in je opkomt tijdens zo een reflectiemoment kan hierbij een versterkend hulpmiddel zijn, maar je kunt natuurlijk ook in gedachten reflecteren zonder iets op te schrijven.

Reflecteren is een enorm krachtig tool om antwoorden te verkrijgen en diepgaande inzichten op te doen die je kunnen helpen om patronen te doorbreken, maar ook om successen te herkennen, te ontdekken waar je echt blij van wordt en waar je hart sneller van gaat kloppen.
Voeg reflectie toeaan je toolbox en kijk wat er verandert!

En dan is reflecteren nog alleen maar het begin. Het geeft je de inzichten die je nodig hebt om de juiste stappen te gaan zetten, doelen voor jezelf te stellen waar jij blij en gelukkig van wordt en om jouw ideale leven in te richten – stap voor stap.

Ben jij bereid om jouw dromen serieus te nemen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en hoe je jouw ideale leven kunt creëren? Meld je dan nu aan voor het Seasons of Motherhood online programma!

Hierin gaan we in op alle essentiële levensthema’s en gaan we onder meer in op de volgende thema’s:

  • De verbinding met jezelf
  • Angsten, zorgen en onzekerheden
  • Het innerlijke kind
  • Zelfliefde en zelfzorg
  • Jezelf durven zijn en laten zien
  • Grenzen aangeven
  • Talenten ontdekken en inzetten
  • Liefde en relaties
  • Structuur en planning in een gezin
  • Dromen en doelen

Bij elk thema hoort een bijpassende meditatie en een inspiratieboek waarin er naast verhelderende oefeningen, ook voldoende ruimte is voor alle gedachten, vragen en antwoorden die in jou opkomen.
Meld je hier aan of stuur me een berichtje met jouw vraag!


Mama, you got this!

Liefs, Evi




Geef een reactie

%d bloggers liken dit: