fbpx

The TrueMom Show

In "The TrueMom Show" interview ik mama's over hun ervaringen, uitdagingen, tips en inspiraties in het moederschap. Ik ga op zoek naar eerlijke en persoonlijke verhalen en probeer een zo compleet mogelijk plaatje van het moederschap te laten zien.

Benieuwd? 
Vind hieronder het overzicht van alle afleveringen.
Deze kan je hier terugkijken of op Spotify, in de iTunes Podcast-app of op Soundcloud terugluisteren.  THE TRUEMOM SHOW Afl. 16 SPECIAL met Evi Dekker-Weger

Deze keer een special-aflevering van The TrueMom Show met Evi Dekker-Weger - host van deze podcast.
Evi is transformatiecoach voor moeders en zelf moeder van twee jongens van 6 en 3. 

In deze aflevering ga ik in op een vraag die ik de laatste tijd vaker krijg: Hoe kan ik omgaan met drukke dagen en ook op deze dagen tijd voor mezelf vrij maken om op te laden? 

Ik vertel o.m.:

  • Hoe je ook op drukke dagen rust en ruimte kunt creëren
  • Hoe je kleine aandachtsmomenten voor jezelf in kunt plannen
  • Hoe je in drukke situaties in verbinding met jezelf kunt blijven

En ik deel een fijne (wandel)meditatie met jou die je kunt luisteren om de verbinding met jezelf te versterken en nieuwe energie op te doen. 

Daarnaast heb ik ook een mooi cadeautje voor jou - wat dat is? Dat ervaar je in de podcast!

Kijk hier naar aflevering 16 van The TrueMom Show.
Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud. THE TRUEMOM SHOW AFL. 15  met Ewelina de Groot

Mijn naam is Ewelina de Groot. Ik ben Gentle Sleep Coach® voor baby’s en kinderen tot 6 jaar. Ik heb achtergrond in maatschappelijk werk en sociologie. Als moeder van twee kinderen heb ik diverse methoden en goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd om mijn kinderen beter te laten slapen. Maar het laten huilen voelde nooit goed.In mijn coaching staat daarom verbinding met het kind en ouderlijke intuïtie centraal. 


Meer over Ewelina en Eindelijk slapen vind je op: https://www.eindelijkslapen.nl/ en op Instagram: @ewelina_eindelijkslapen

Kijk hier naar aflevering 15 van The TrueMom Show.
Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud. THE TRUEMOM SHOW AFL. 14  met Hanneke Peeters

Hanneke is dé expert als het gaat om Selfcare. Zij is mede-oprichter van Rock Your World, waar zij tools en producten aanbiedt om compleet in je kracht te komen en heeft de boeken Rock your Crystals en het Selfcare Journal geschreven. Online inspireert zij met mooie masterclasses, selfcare talks en de RYW podcast en als jij meer wilt weten over de maan, de cyclus van de vrouw, de werking van kristallen of etherische oliën, dan ben je bij haar aan het juiste adres. 


Meer over Hanneke en Rock Your World vind je op: www.rockyourworld.nl en op Instagram: @rockyourworld.ryw en @peetershanneke

Kijk hier naar aflevering 14 van The TrueMom Show.
Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud. THE TRUEMOM SHOW AFL. 13  met Marjolein Mennes

Mijn naam is Marjolein Mennes en als moeder van 2 jonge jongens ervaar ik dagelijks de uitdagingen van het moederschap.
Toen ik 7 jaar geleden voor het eerst moeder werd, had ik mijn nachtkastje vol boeken over wat goed was voor mijn baby. Ook was ik bezig met het afronden van een studie die ik was gaan volgen tot psycho-sociaal begeleider. En schreef ik mijn eindstuk over ‘hechting’.

HOE ZORG IK GOED VOOR MEZELF?
Er was alleen 1 essentieel ‘onderwerp’ waar ik niets over las, of misschien wel overheen las. En dat was hoe het is voor een vrouw om moeder te worden.
Hoe zorg ik goed voor mezelf, terwijl er een mens compleet afhankelijk van me is? Hoe ga ik om met onzekerheden en de vraag: doe ik het wel goed? Geef ik ‘m wel wat hij nodig heeft?
In de maanden daarna realiseerde ik me dat ik mijn eigen pad hierin te volgen had. Dat ik me best kon laten inspireren door boeken, methodes en theorieën, maar dat ik me er niet door moest laten leiden.
In deze zoektocht ontdekte ik met vallen en opstaan wat goed voor mij was. En ik leerde erop te vertrouwen dat als ik me goed voel ik vanuit daar meer dan genoeg te geven heb aan mijn kinderen.

LIEVEMOEDERS
Na het afronden van mijn studie besloot ik me in mijn praktijk alleen nog te richten op moeders met jonge kinderen. Ik richtte lievemoeders.nl op. Zodat ik moeders die open staan om ook hun eigen pad te vinden en volgen hierin kan ondersteunen en inspireren. Zodat ze niet alleen weten dat goed voor jezelf zorgen essentieel is, maar dit ook gaan voelen en ervaren.
Ik geloof dat als wij moeders zelfzorg tot onze prioriteit maken we daarmee een enorme impact kunnen maken op de volgende generatie. En met zelfzorg bedoel ik niet af en toe met een geurkaarsje naast je bad relaxen, maar met name de relatie met jezelf versterken.
Jezelf voeden met liefdevolle gedachten. Want vanuit ontstaat vanzelf alles wat er nodig is.
Inmiddels mag ik hier ruim 30.000 moeders wekelijks online mee inspireren en volgden al meer dan 2500 lieve moeders een online cursus of training. Ook op sociale media deel ik regelmatig wat mij bezighoudt als moeder en deel ik mijn belangrijkste inzichten.


Meer over Marjolein Mennes vind je op: www.lievemoeders.nl en op Instagram: @lievemoeders

Kijk hier naar aflevering 13 van The TrueMom Show.
Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud. THE TRUEMOM SHOW AFL. 12  met Sandii Zachte

Sandii (1984) is oprichter van Kiind magazine; hét tijdschrift over natuurlijk ouderschap en moeder van drie kinderen (2007, 2013, 2017). Bovendien is ze eigenaar van Zachte bouwers waarin ze andere ondernemende vrouwen leert hoe ze met meer rust meer impact maken met hun bedrijf. 

Meer lezen over Sandii en Kiind magazine? Check https://kiind.nl/  en volg haar via @sandiizachte voor haar persoonlijke reis als moeder, vrouw en ondernemer. Via @kiindmagazine lees je meer over natuurlijk ouderschap en verhalen van andere moeders en -last but not least- wil je als ondernemende vrouw de content van @zachtebouwers zeker niet missen. 

Kijk hier naar de twaalfde aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud. 
THE TRUEMOM SHOW AFL. 11  met Kim van der Veer

Kim geeft yogales en helpt mensen bij het vinden van een passende levensstijl aan de hand van Ayurveda. Sinds de geboorte van haar dochter Miki focust Kim zich met name op het versimpelen en moderniseren van Ayurveda voor moeders en kids. Als moeder en ondernemer wonend in Amsterdam weet ze als geen ander hoe uitdagend het kan zijn om Ayurveda in het leven van jezelf en je kindje te brengen. Daarom is ze voortdurend op zoek naar manieren om Ayurveda meer eigentijds en praktisch te maken, zonder daarbij afbreuk te doen aan de oude geschriften van Ayurveda (die ze al 7 jaar lang bestudeerd). 

In ons gesprek hebben we het dan natuurlijk ook uitgebreid over Ayurveda voor volwassenen en kinderen, hoe we dit toe kunnen passen in ons dagelijkse leven om onze fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, maar ook welke inzichten we hierdoor over onszelf en onze kinderen kunnen opdoen. Kim vertelt ook hoe zij -nadat ze een heel ander carrierepad had gevolgd - in aanraking kwam met Ayurveda en hoe dit haar leven met een chronische ziekte heeft veranderd - want zelfs artsen staan versteld van haar gezondheid en het wonder dat ze moeder kon worden. 

Maar we hebben het ook over haar ervaring als moeder, over de ups en downs van het moederschap en hoe Kim omgaat met tegenslagen. Daarnaast deelt Kim een hoop waardevolle praktische tips die je meteen toe kunt passen én licht zij een tipje van de sluier over het allereerste Ayurveda-kinderboek dat binnenkort uitkomt. 

Meer over Kim van der Veer vind je op: https://startwithrasa.com en op Instagram: @kimvdveer en @startwithrasa

Kijk hier naar de elfde aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud. THE TRUEMOM SHOW AFL. 10  met Sanne Plantinga

Ik ben Sanne Plantinga, 34 jaar oud en moeder van twee dochtertjes van vijf en twee jaar. Ik heb De Moederacademie opgericht - een plek waar je als moeder terecht kunt voor je persoonlijke en spirituele groei. Ik coach, geef moedercirkels en workshops, geef andere deskundigen een podium. Daarnaast organiseer ik van 21 t/m 27 september nog de Mother's Spirit Summit. Dit is een online event van 7 dagen met allerlei experts die waardevolle dingen komen brengen, binnen thema's als: je kind als spiegel zien, je oorsprong ontdekken, ademwerk, je energie schoonhouden, de relatie met je partner goed houden. Ook hier kun je allerlei moedercirkels, workshops, opstellingen, yoga, groepshealingen, hypnose e.d. volgen. Alles om je groei als mama (en mens) te bevorderen - wat onze kindjes ook weer ten goede komt.

Meer over Sanne Plantinga en de Mother’s Spirit Summit vind je op: www.demoederacademie.nl en op Instagram: @de.moederacademie

Kijk hier naar de tiende aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op SoundcloudTHE TRUEMOM SHOW AFL. 9  met Eveline Helmink

Eveline Helmink is hoofdredactrice van de Happinez, schrijfster van het boek “Handboek voor mindere dagen” en mama van twee jongens. 

Werk en privé lopen bij haar nogal door elkaar: inzichten die ze in het dagelijkse leven opdoet, vertalen zich in duizend-en-een ideeën voor Happinez, en de bijzondere verhalen die op haar pad komen bij Happinez, neemt ze weer mee in de praktijk van alledag. ‘Explorer of the human experience’, zo vat ze haar werk dan ook samen. Naast haar fulltime baan op de redactie spreekt Eveline namens Happinez regelmatig over onderwerpen als persoonlijke groei, geluk en zingeving in de media en op events. 

Met haar boek, dat inmiddels in meerdere talen is vertaald, inspireert zij haar lezers om ook de mindere dagen te omarmen, de gevoelens die we liever niet willen voelen te onderzoeken en het leven voluit en als geheel - met al zijn mooie en minder mooie kanten - te ervaren. 

Meer over Eveline Helmink, haar boek, Happinez en de happi.kids vind je op: www.happinez.nl en op Instagram: @eveline.helmink, @happinez en @happikidsmagazine 

Kijk hier naar de negende aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op SoundcloudTHE TRUEMOM SHOW AFL. 8  met Florine Duif

Florine is oprichtster van TheMompany en The Godess Club, schrijfster van het prachtige boek MOEDER GENOEG én mama van 3 kinderen.

Met haar cursus Powerful Manifestor leert ze honderden vrouwen hoe ze hun dromen kunnen manifesteren en laat ze hen zien en voelen dat ze hun wensen serieus mogen nemen, dat er meer is en ze meer uit het leven mogen halen - alles wat ze zichzelf gunnen. Door middel van haar on- en offline  platform, workshops, coaching, een eigen kledinglijn, cursussen en haar boek helpt zij vrouwen en moeders met elkaar en zichzelf te verbinden. 

Op Instagram vind je Florine via @florineduif en @themompany en ook op haar YouTube kanaal post zij regelmatig inspirerende video's. 

Kijk hier naar de achtste aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud

THE TRUEMOM SHOW AFL. 7  met Elise Verheul

Ik ben Elise Verheul en sinds 2006 heb ik vanuit mijn praktijk voor kindertherapie & ouderbegeleiding honderden kinderen en ouders succesvol mogen begeleiden. Ik ontmoette vele ouders bij wie ik dacht: "Als jullie in een vroeger stadium hulp hadden gezocht, zouden de problemen niet zo zijn opgestapeld... en was kindertherapie waarschijnlijk helemaal niet nodig geweest!"  Vanuit de wens dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn, focus ik me nu volledig op ouders. Ik hou ervan om diepzinnige zaken op lichte wijze te delen. Opdat zoveel mogelijk kinderen zich gehoord, gezien en erkend mogen voelen door hun ouders en (professionele) opvoeders.

Wil je meer weten over Elise en wat zij voor jou zou kunnen betekenen? Check dan haar website https://eliseverheul.nl.
Je kunt Elise voor meer inspiratie en tips ook volgen via instagram: @vreugdevolouderschap

Kijk hier naar de zevende aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud


THE TRUEMOM SHOW AFL. 6  met Aneta Krysiak

Hi, mijn naam is Aneta Krysiak, 36 jaar, zwanger (inmiddels bevallen van een prachtige zoon) en eigenaresse van Mamapraatjes.nl. Dit is een online platform voor moeders die alles willen weten over de opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. Vanuit mijn achtergrond als pedagoog en gezinsvoogd geef ik opvoedtips & tricks en deel ik wat mij zoal in het dagelijks leven bezighoudt als aanstaande moeder.

Je kunt Aneta volgen via instagram: @mamapraatjes.nl

Kijk hier naar de zesde aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud


THE TRUEMOM SHOW AFL. 5 SPECIAL met Evi Dekker-Weger


Tijd om mezelf ook eens in een podcast voor te stellen! Ik ben Evi, mama van 2 jongens en Nieuwe Mama's coach. Met Nieuwe Mama's deel ik, zo eerlijk mogelijk, echte en pure verhalen rond het moederschap, maar ook voor persoonlijke begeleiding bij jouw zoektocht naar je eigen weg in het moederschap of naar je nieuwe mama-zelf, kan je bij mij terecht. 

Persoonlijke ontwikkeling vond ik altijd al een interessant onderwerp waar ik veel mee bezig was. Na mijn tweede bevalling werd mijn interesse echter zo groot dat ik me inschreef voor een opleiding tot Life Coach om ook anderen op hun weg en in hun eigen zoektocht te kunnen begeleiden. Terwijl ik bezig was met de opleiding merkte ik steeds meer hoeveel impact mijn kinderen op mijn persoonlijke ontwikkeling hadden. Die constante spiegel die zij me voorhielden liet me ook erkennen dat het moederschap me nog veel meer had veranderd dan ik had gedacht.

Mijn passie voor het moederschap in verband met persoonlijke ontwikkeling en mijn interesse voor andere moeders, ervaringen en verhalen was gewekt en het werd me steeds duidelijker dat er zoveel begeleiding is tot aan de bevalling, maar hoe weinig we praten over de uitdagingen in het moederschap, de veranderingen die we als moeders ondervinden in vooral de eerste weken/maanden als nieuwe mama. 

Met Nieuwe Mama’s wil ik zoveel mogelijk van de taboes rond het moederschap doorbreken. Ik wil moeders laten zien, dat ze niet alleen zijn met hun gedachten, gevoelens en ervaringen. Ik wil ze steunen bij het vinden van hun eigen weg in het moederschap en ze begeleiden bij het ontdekken van hun nieuwe zelf.

Kijk hier naar de vijfde aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op Soundcloud


THE TRUEMOM SHOW AFL. 4 met Esther Koppelaar


Ik ben Esther Koppelaar, 37 jaar, getrouwd met mijn jeugdliefde Jeroen en moeder van Dewi (12), Yara (10) en Dane (6).

Al vanaf dat ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door zwangerschap en geboorte. Misschien is dat ontstaan toen mijn kleine zusje werd geboren toen ik 3,5 jaar oud was. Wij hadden thuis een boek van Lennart Nilsson met prachtige foto’s van een baby in de baarmoeder. Ik kon geen genoeg krijgen van die plaatjes en zo kon ik me een voorstelling maken van mijn zusje in mijn moeders buik.

Verloskunde studeren was daarom een logische stap. Ik heb een aantal jaar als verloskundige gewerkt, maar toen ik zelf moeder werd vond ik het moeilijk te combineren met een gezin. Bovendien had ik ook moeite met de medicalisering van de geboortezorg. Het wereldje paste me niet meer.

Toen ik zwanger was van mijn 3e kindje kreeg ik van mijn zus het boek ‘HypnoBirthing – The Mongan Method’ te leen. Het leek me eerst nogal zweverig, maar al na de eerste bladzijde was ik verkocht. Dit verwoorde precies mijn gedachten! Vertrouwen in de natuur en het lichaam zelf het werk laten doen. In oktober 2014 kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot HypnoBirthing Practitioner in Nederland te volgen van Marie Mongan, de grondlegster van HypnoBirthing, herself. Een unieke kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Ik vind het ontzettend wonderlijk hoe de natuur alles tot in de kleinste details voor ons heeft uitgedacht. Ik blijf mezelf op dit gebied ontwikkelen. Zo heb ik ook de Orgasmic Birth workshop gevolgd van Debra Pascali Bonaro zelf. En leerde ik ontzettend veel van de Spinning Babies workshop van Jennifer Walker.

Mijn kennis als verloskundige en Vrije geboortegeest combineer ik nu tot de meest ultieme zwangerschapscursus 'Elements of Birth' (www.elementsofbirth.nl). Een combinatie tussen duidelijke informatie, ontspanningsoefeningen en andere Mind-tools. Een Geboortemethode voor 4 typen vrouwen, gebaseerd op de persoonlijkheden van de 4 elementen.
Aarde, water, lucht en vuur. Zo is er voor ieder type vrouw een aparte cursus, geheel afgestemd op haar persoonlijkheid en behoeftes rondom de bevalling. Een hele nuchtere vrouw zit namelijk niet te wachten op meditatieoefeningen. En een hele spirituele vrouw wil juist meer weten over affirmeren met betrekking op de geboorte.

Zo hoop ik alle zwangeren meer bewust te maken van hun rechten en mogelijkheden rondom de bevalling.

Want iedere vrouw en iedere baby verdient een mooie en veilige geboorte.

Je kan mij of Elements of Birth volgen via instagram: @estherkoppelaar_geboortecoach of @elements_of_birth

Kijk hier naar de vierde aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes podcast-app of op SoundcloudTHE TRUEMOM SHOW AFL. 3 met Debby Haagmans


Debby Haagmans is schrijver (www.dezorgschrijver.nl), contentcreator, moeder van 3, en HELLP-survivor. Vanuit haar eigen ervaringen met het HELLP-syndroom heeft zij De Hellpers (www.hellpers.nl) opgezet, waarmee zij nazorg biedt aan andere vrouwen na HELLP.

Kijk hier naar de derde aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes Podcast-app of op Soundcloud
THE TRUEMOM SHOW - AFL. 2 met Liza van der Veeken


Ik ben Liza van der Veeken, 27 jaar en moeder van Jens (bijna 2). Ik werk als coach voor moeders met jonge kinderen en tevens ben ik verpleegkundige in de psychiatrie. Sinds september host ik de Happy me Happy mama podcast en schrijf ik ook blogs voor Mamaplaats over mijn eigen reis door het moederschap.

Toen mijn zoontje 5 maanden oud was kreeg ik de diagnose postnatale depressie. Het ging heel slecht met me. Ik had totaal geen energie meer en was volledig uitgeput. Negatieve gedachten namen me volledig in beslag. Ik kon nauwelijks meer voor mezelf zorgen en al helemaal niet meer voor mijn zoontje. Zelfs het kleinste beetje was te veel. 

Terwijl ik herstelde van mijn depressie kwam ik erachter dat ik niet de enige was die het niet makkelijk vond om moeder te zijn. En dat er, depressie of niet, zelfs heel veel moeders zijn die zich soms onzeker voelen, zich tekort voelen schieten of hun kind het liefst achter het behang willen plakken. Helaas worden deze verhalen maar heel weinig gedeeld. Bijna alles gaat over het “roze wolk” verhaal. En dat terwijl er zo veel verhalen zijn. Wat mij betreft mag dat veel meer gedeeld worden. Zodat hopelijk geen enkele moeder zich ooit meer alleen hoeft te voelen met haar verhaal. 

Inmiddels ben ik volledig hersteld en kan ik met volle teugen genieten van het moederschap. Natuurlijk worstel ik nog weleens, net als iedere moeder, maar ik weet wel wat ik er voor nodig heb om rust in mijn hoofd en balans in mijn dagen te creëren. Mijn belangrijkste les hierin is geweest dat ik mezelf op de eerste plek moest zetten in plaats van mezelf volledig in dienst te laten staan van mijn zoontje. Vandaar ook de naam “Happy me Happy mama”. Als jij goed in je vel zit kan je ook goed voor je gezin zorgen. En dat is ook mijn boodschap aan alle moeders in Nederland: zorg goed voor jezelf. Wees lief voor jezelf. En wees trots op hoe jij het doet. Wees niet zo streng voor jezelf. Je bent goed genoeg en je doet het fantastisch! 

Om deze boodschap wat kracht bij te zetten deel ik op Instagram regelmatig wat over mijn eigen leven, steun ik je door lieve berichtjes en bied ik je een veilige plek om ook jouw verhaal te delen. Je kan me vinden op Instagram onder de tag
@happymehappymama

Kijk hier naar de tweede aflevering van The TrueMom Show.

Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes Podcast-app of op Soundcloud


THE TRUEMOM SHOW - AFL. 1 met Elske-Marije de Bruijn

Mijn naam is Elske-Marije. Ik ben theatermaker, schrijfster en moeder van drie kinderen van 7, 4 en 2 jaar. Sinds een paar jaar schrijf ik Nestverhalen: verhalen over de kleine momenten van elke dag, de momenten die mij als moeder uitdagen, verwonderen, frustreren, onzeker maken, zorgen geven, ontroeren, of wat het moederschap dan ook maar in me los maakt. Ik schrijf met humor, nuchterheid en vooral eerlijkheid. Niet alleen vind ik die menselijke, kwetsbare momenten het mooist, ze zijn ook ZO nodig om te delen! Er bestaan nog veel mythes en onrealistische verwachtingen over het moederschap, en die kunnen je best soms onzeker of eenzaam laten voelen. Het helpt dan om te weten dat je niet alleen bent, dat het oké is als je het even niet weet en dat een ander ook niet perfect is.

Omdat ik die herkenbare verhalen graag dichterbij wil brengen dan een klik op social media, ben ik er momenteel ook een theatervoorstelling van aan het maken. Ik ga daarvoor thuis langs bij andere jonge ouders om te kijken hoe het daar gaat. Zo maak ik een universele, grappige, eerlijke voorstelling waar iedereen zich in herkennen kan.

Op de Instagram van Nestverhalen deel ik regelmatig nieuwe verhalen, tekeningen en houd ik je op de hoogte over alles waarmee ik bezig ben! 

Kijk hier naar de eerste aflevering van The TrueMom Show. 
Of luister de aflevering op Spotify, in de iTunes Podcast-app of op Soundcloud.


%d bloggers liken dit: